הדיון מתמקד במעבר מכלים המופעלים בדלק לכלים המופעלים באמצעות סוללות של חברת STIHL. פול ממחלקת ניהול המוצרים הדגיש שכלי סוללה הם שקטים יותר, בעלי רטט נמוך וללא פליטות מזהמים, והמשוב מהמשתמשים מראה שביעות רצון לצד דאגות לגבי עוצמת הכלים ועמידותם לאורך זמן. STIHL שומרת על סטנדרטים גבוהים של איכות בכלי הסוללה שלה, באמצעות שימוש בחומרים מובחרים ועיצוב חזק. הסוללות יכולות להחזיק מעמד עד 1200 מחזורי טעינה בתאים גליליים ועד 2400 טעינות בדגם AP 500 S. הטכנולוגיה החכמה מבטיחה אספקת כוח קבועה, ותקשורת דו-כיוונית בין הכלים לסוללות מאפשרת אופטימיזציה של השימוש באנרגיה. מערכות ניהול צי כלים ופתרונות ארגונומיים, כמו חגורות מותן ותיקי גב, משפרים את חוויית המשתמש, ורשת סוכנויות עולמית מספקת תמיכה לאחר רכישה.
ברוכים הבאים לסרטון זה של STIHL, שבו אנו מתמקדים בטכנולוגיית הסוללות.
"הפרק של היום כולו מוקדש לסוללות נטענות ולמעבר מכלים המופעלים בדלק לכלים המופעלים באמצעות סוללה. למה חשוב לדבר על סוללות נטענות? ובכן, בראש ובראשונה, כי אנחנו רוצים לתת לכם תובנות והדרכה כיצד לנצל בצורה מיטבית את הציוד של STIHL שברשותכם. וכמובן, כדי לענות על כל השאלות וההערות שיש לכם בנוגע לכלים המופעלים באמצעות סוללה. אתם מצפים לסטנדרטים הגבוהים ביותר מ-STIHL, ואתם יודעים מה? אנחנו מקשיבים לכם."
"בפרק הזה, בלי לבזבז זמן, נסתכל על כמה מתכונות האיכות שהופכות את המוצרים של STIHL למה שהם, ומדוע הם שומרים על אותם סטנדרטים גבוהים גם כשעוברים להפעלה בסוללה. שמי מאט, ואהיה המנחה שלכם היום. אולי אתם מכירים אותי מתחום תחרויות העצים, אבל היום נחליף את הזירה בסדנה. כדי לעזור לי עם כל הפרטים הטכניים, אני שמח מאוד לארח את פול ממחלקת ניהול המוצרים. פול, ברוך הבא, כיף לעבוד יחד היום, חבר."
"בהחלט. אז בוא נעשה בדיוק את זה. למה שלא נתחיל בכך שתשתף אותנו בנקודת המבט שלך לגבי הדברים שאתה והקולגות שלך שומעים כשאתם מדברים עם מקצוענים? מה הם מספרים לכם על המוצרים, ובמיוחד על המעבר הזה?"
"בהחלט, אני מבלה הרבה זמן בשיחות עם אנשי מקצוע, בין אם מדובר בעסקים קטנים או גדולים, ובדרך כלל אנחנו שומעים שהם באמת נהנים לעבור לכלים המופעלים באמצעות סוללות. הם שקטים, בעלי רטט נמוך ואין פליטות מזהמים ברמת המפעיל, מה שהופך את העבודה לקלה יותר. אפשר פשוט להרים את הכלי והוא עובד מיד, בלי צורך להתניע מנוע או כל דבר אחר, ואז אפשר לגשת ישר למשימה."
"אז זה באמת משמח לשמוע משוב חיובי מהמשתמשים, אבל יש להם גם כמה הסתייגויות. אם הם עדיין לא עברו לכלי סוללה, לפעמים הם עשויים לתהות אם לכלים יש מספיק עוצמה כדי לבצע את העבודה, או אם הסוללה תחזיק מספיק זמן כדי להשלים את המשימה. אז אני מקווה שזה משהו שנוכל לדבר עליו היום."
"כששומעים את המילה STIHL, חושבים על איכות, נכון? בטח כשמדובר בכלים עם מנועי בעירה. האם מותר לנו לעשות את אותה השוואה גם לכלים המופעלים באמצעות סוללות?"
"בדיוק. יש לנו את אותם סטנדרטים של איכות שמיושמים על כל כלי הסוללה שלנו. יש לנו עבודה ברמה גבוהה, חומרים איכותיים, ואפילו התאים שבסוללות מספקים מוצר פרימיום מצוין שהמפעילים נהנים לעבוד איתו."
"ואתם מייצרים את כל הסוללות בעצמכם, נכון?"
"נכון. אנחנו מעצבים ומייצרים בעצמנו את הסוללות, שהן חלק מהיצע הכלים הנרחב שלנו, כך שהן יכולות לספק את הכוח המתאים לכלי, בהתאם ליישום. הסוללות שלנו גם עמידות מאוד, קלות משקל ובעלות אורך חיים ארוך מאוד. עכשיו נעבור לסרטון של אחד מהקולגות שלנו בצוות המחקר והפיתוח, שיספר לנו קצת יותר על כל הטכנולוגיות שאנו משקיעים בסוללות שלנו."
"שמי דניאל זוטה, אני חלק מצוות פיתוח המוצרים כאן ב-STIHL ואחראי על הסוללות והמטענים שלנו. ב-STIHL אנחנו מובילים את השינוי לעבר כלים המופעלים בסוללה. השם STIHL מייצג את האיכות והעמידות הגבוהים ביותר של המוצרים שלנו, וזה כמובן כולל גם את הסוללות שלנו. הכל מתחיל בתא – התא הוא לב הסוללות שלנו. אנחנו שמים דגש מיוחד על חומרים איכותיים ורכיבים איכותיים. אנו מבטיחים שהסוללות עומדות בדרישות הגבוהות שלנו באמצעות בדיקות קפדניות, כמו בדיקת התוף שלנו, וכך אנחנו מבטיחים שהסוללה תעמוד בדרישות אורך החיים שלה, גם בתנאי עבודה קשים ומאתגרים. כאשר מאות סוללות עוברות בהצלחה את כל הבדיקות, בסוף תהליך הפיתוח אנו מאשרים את המוצרים ומשווקים אותם ללקוחות."
"מעניין מאוד! זה היה דניאל סורטי, כפי שאמרת, מהמחלקה שלכם למחקר ופיתוח. הרבה טכנולוגיה שם, ואנחנו נצלול לעומק בהמשך. מה שמאוד אהבתי היה בדיקת התוף הזו – סוג של בדיקת עמידות, לראות איך הסוללה מתפקדת. האם מותר לי לעשות בדיקה קטנה משלי?"
"למה לא? הנה הסוללה."
"בסדר, קודם כל בטיחות. נפנה כאן את השטח... מוכנים? בדיקה מספר שתיים."
"והנה, אפשר לראות... הסוללה עדיין תקינה!"
"מהיר. אני מאוד אוהב את זה. יפה מאוד! אז הן בהחלט עמידות. קבענו שהן מכילות לא מעט טכנולוגיה בפנים, ואנחנו נעמיק בזה בהמשך. אבל אתם עושים גם בדיקות נוספות על הסוללות, נכון?"
"כן, בהחלט. יש לנו שתי בדיקות נוספות שנוכל להראות לכם עכשיו: אחת היא שימוש בתנאי קור קיצוני, והשנייה היא בדיקת עמידות במים."
"אוקיי, אז ספר לנו על מה שהם עושים כאן."
"הבדיקה הראשונה היא בשרשרת המסור והסוללה בתנאי טמפרטורות מתחת לאפס. אנחנו מודדים את הטמפרטורה שם, והכלי מתחיל לעבוד מיד. כן, הוא עובד בצורה מושלמת, בעוצמה מלאה, בדיוק כמו שמצופה ממכשיר באיכות כזו. מרשים מאוד. בקליפ השני כאן, יש לנו את בדיקת העמידות במים לפי תקן IPX4, כאשר מים ניתזים מכל הכיוונים, נכון? המשתמשים שלנו רגילים לעבוד בתנאים קשים, בין אם זה בקור, ברוח או בגשם. המפעילים צריכים לעבוד בתנאים האלה, וגם הכלים צריכים לתפקד בהתאם."
"בהחלט נכון. הכל עובד כפי שציפינו."
"נכון מאוד. כפי שאמרת, דניאל סורטי ממחלקת המחקר והפיתוח שיתף אותנו בטכנולוגיות המתקדמות שמשולבות בסוללות, ונצלול לעומק בהמשך. אהבתי במיוחד את בדיקת התוף שהדגימה את עמידות הסוללה. האם אני יכול לבצע בדיקה קטנה משלי?"
"למה לא? הנה הסוללה."
"בסדר, נתחיל בזהירות ונדאג לפנות את האזור כאן... עכשיו לבדיקה."
"והנה, הסוללה עדיין תקינה לחלוטין!"
"מדהים! אז למדנו שהן עמידות ומכילות טכנולוגיה מתקדמת, ונעמיק בכך בהמשך. עם זאת, אתם מבצעים גם בדיקות נוספות על הסוללות, נכון?"
"כן, בהחלט. יש לנו שתי בדיקות נוספות להראות לכם: האחת היא בתנאי קור קיצוניים, והשנייה היא בדיקת עמידות במים."
"אז תסביר לנו מה קורה כאן."
"בבדיקה הראשונה אנחנו מפעילים את מסור השרשרת והסוללה בטמפרטורות מתחת לאפס, מודדים את הטמפרטורה ורואים שהמכונה עובדת מצוין ובמלוא העוצמה, בדיוק כפי שמצופה מכלי איכותי כזה. מרשים מאוד. בקליפ השני, יש לנו בדיקת עמידות במים לפי תקן IPX4, שם מים מותזים מכל הכיוונים. מכיוון שהמשתמשים שלנו נדרשים לעבוד גם בתנאים קשים – בין אם בקור, ברוח או בגשם – הכלים חייבים לעבוד במצבים הללו."
"בהחלט נכון. הכל עובד בדיוק כפי שצריך."
"מעניין מאוד. דיברנו כבר על האיכות והסטנדרטים ש-STIHL תמיד מציבה, אבל יש אנשים שחוששים אם אפשר להעביר את אותם הסטנדרטים לכלים מבוססי סוללה."
"בהחלט. יש לנו כמעט 100 שנות ניסיון בבניית מכונות עם מנועי בעירה, והן ידועות כעמידות ובעלות עוצמה רבה, ואנחנו רוצים להעביר את כל זה גם לכלי הסוללה שלנו. למדנו רבות ב-15 השנים האחרונות בפיתוח כלים עם סוללות, ואנחנו מיישמים את כל הידע הזה בכלי הסוללה, תוך שילוב בין ראש המנוע והאביזרים לחיתוך בצורה מיטבית."
"שאלה נפוצה נוספת לגבי סוללות היא האם הן יעמדו בעומס לאורך זמן."
"בהחלט, זו שאלה נפוצה. יש לנו סוללות שונות: לדוגמה, תאי הצילינדר בדגם AP 300 S מחזיקים עד 1200 טעינות לפני ירידה ניכרת בכושר הקיבולת. דגם AP 500 S, עם טכנולוגיית למינציה שטוחה, מחזיק עד 2400 טעינות. אם טוענים את הסוללה כל יום, הסוללה יכולה להחזיק כ-10 שנים."
"10 שנים – זה מרשים! אבל חלק מהמשתמשים חווים ירידה בעוצמה תוך כדי שימוש. האם זה קורה גם עם הסוללות שלכם?"
"לא עם הסוללות של STIHL. הסוללות שלנו משתמשות בטכנולוגיה חכמה ששומרת על עוצמה קבועה לאורך כל השימוש, בדיוק כמו בכלי בעירה."
"ועכשיו נוכל לראות את זה בפעולה."
"בדיוק. יש לנו בדיקה עם מפוח שמרים לוח מתכת באמצעות עוצמת אוויר קבועה. בעוד שהמכשיר השני מאבד עוצמה, הכלי של STIHL שומר על כוחו לאורך כל השימוש."
"נהדר. הזכרת את האינטליגנציה שבסוללות. תוכל לפרט יותר?"
"יש לנו מערכת ניהול חכמה בסוללת AP 500 S, שמאפשרת תקשורת דו-כיוונית בין הכלי לסוללה. כלומר, הכלי יכול להגיד לסוללה כמה כוח הוא זקוק, והסוללה מתאימה את עצמה בהתאם."
"זה מדהים. וגם אם הכלי נדרש לעוד כוח באופן זמני, הסוללה מספקת תוספת עוצמה במידת הצורך."
"ובנוגע לבדיקות הנוספות, אנחנו בודקים את התקשורת והעמידות באמצעות הכנסת הסוללות וטעינתן אלפי פעמים כדי להבטיח שהאלקטרוניקה עובדת בצורה מושלמת."
"ואם מדברים על בטיחות, האם יש חשש שהסוללה תתחמם יתר על המידה?"
"לא. האלקטרוניקה החכמה מזהה במקרים מוקדמים אם הסוללה או המנוע מתחממים, ומורידה את העוצמה כדי למנוע נזק. כך ניתן להמשיך לעבוד במקום שהכלי ייכבה לגמרי."
"אהבתי את גישת "בטיחות תחילה". כשמדברים על סוללות, חשוב גם לדבר על הטעינה שלהן, נכון? אז אני אביא מטען סוללות, ואולי תוכל לספר לנו על העולם הזה."
"בהחלט. כשעוברים לכלים מבוססי סוללות, צריך לחשוב על סוג העבודה ואורך זמן העבודה, כדי לבחור את מספר הסוללות הנכון לצי הכלים. זה יעזור לך להחזיק מעמד במהלך יום עבודה שלם. חשוב גם לחשוב על הזדמנויות הטעינה: האם אפשר לטעון בשטח במהלך היום, למשל בהפסקת צהריים, או שעדיף לטעון במרכז העבודה או במשך הלילה, כשטעינה איטית יותר מספיקה?"
"הסוללה גם יודעת אם היא נטענת במהירות או באיטיות, נכון?"
"כן. הסוללות האלה נטענות מהר עד 80% ולאחר מכן בצורה איטית יותר עד 100% כדי לשמור על בריאות הסוללה. יש כאן טכנולוגיה חכמה ששומרת על אורך החיים של הסוללה."
"אם יש לי כמה סוללות, יש פתרונות לכך, נכון?"
"כן, יש לנו מגוון אפשרויות. יש מטענים מהירים לטעינת סוללה בודדת, וגם מטענים מרובי סוללות. כאן, למשל, יש את ה-AL 301-4 שמאפשר להטעין ארבע סוללות בלילה אחת אחרי השנייה, כך שתוכל להתחיל את הבוקר עם סוללות טעונות."
"מאוד מעניין. איך אתה מעדיף להטעין את הסוללות שלך? בהפסקת הצהריים או במהלך הלילה? שתפו אותנו בתגובות!"
"ועוד דבר אחרון על טעינה – כשמדובר בצוותים עם כמה סוללות בשימוש במקביל, איך מנהלים זאת?"
"יש לנו מערכת בשם STIHL Connected לכלים ולסוללות שלנו, עם חיבור דו-כיווני שניתן לראות באמצעות הסמל "C" הקטן על הסוללות AP 300 S ו-AP 500 S. מערכת ניהול הצי מאפשרת לראות את מצב הטעינה, את הבריאות של הסוללה, כמה מחזורי טעינה היא עברה, וצריכת האנרגיה הכוללת שלה. תכונה נוחה היא נורית LED שמאפשרת להאיר סוללה ספציפית כדי לאתר אותה בקלות מתוך כמה סוללות."
"נחמד. זה חוסך זמן ומונע הצורך לחפש לפי מספר סידורי."
"בדיוק. ועכשיו, לגבי ארגונומיה לעבודה בחוץ – מה האפשרויות שלנו?"
"כשיש צורך בכוח ועמידות מסוללה, זה גם מוסיף קצת משקל. יש אפשרויות כמו חגורת מותן או תרמיל, שמאפשרים לשאת את המשקל על המותניים או הגב. למשל, בתרמיל ניתן לשים סוללה בתחתית ולקשר אותה לכלי באמצעות כבל. המשקל מתפזר על הגב, כך שהכלי עצמו קל יותר בידיים, וזה נוח לעבודה ממושכת."
"STIHL מחזיקה רשת עולמית של סוכנויות, כך שתמיד יש מומחה שיכול לעזור בכל הקשור לחלפים, שרשראות וכלים חדשים."
"תודה על העזרה שלך היום, פול. נהניתי מאוד, ואולי נעשה זאת שוב בקרוב."
"תודה רבה שאירחתם אותי, ושמחתי להשתתף. תודה רבה לכל הצופים שעצרו לבקר, מקווים שלמדתם משהו חדש והזמן איתנו היה מהנה. אולי יש לכם שאלות? נשמח אם תכתבו אותן בתגובות, ופול והצוות שלו יעשו כמיטב יכולתם לענות. אל תשכחו ללחוץ על כפתור ההרשמה כדי לקבל עדכונים על סרטונים נוספים שלנו. תודה רבה, ותשמרו על עצמכם!"