מתי מומלץ לקנות ולהתקין מכסחת דשא רובוטית?
כלי גינון נרכשים לאורך כל השנה, בשוק קיים מגוון גדול המותאם לדרישות השונות של קהל מקצועי ולמשתמש הביתי, הצרכן הישראלי המעדיף לבחור במותג ותיק ומוכר ימצא בשוק הכלים לגינון עם מבחר גדול של כלי עבודה אמינים באיכות טובה וההמלצה היא לקבל ייעוץ מאיש מקצוע המומחה בתחומו אשר יידע להציג ולהדגים עבור הלקוח את יתרונות הכלי בדגש על נושאים כמו אחריות, קבלת שירות בפריסה ארצית, חלקי חילוף זמינים והדרכות בעברית לתפעול, תחזוקה ושימוש נכון ובטיחותי.
כלי גינון נפוץ ושימושי ביותר ב'ארגז הכלים' של כל בעלי גינות הפרטיות, גננים מקצועיים, קבלי גינון, מוסדות עירוניים וקיבוצים - מכסחת הדשא, כלי עבודה מרכזי לשמירת מדשאה ירוקה, כידוע דשא בריא מסייע לשמירת טיפוח הגינה ומסב אושר גדול לשמחת כל בני המשפחה.
לקראת תחילת עונת הכיסוח בישראל בתקופת האביב, רבים מתקדמים בסקירת שוק מכסחות הדשא ומעוניינים להתחדש במכסחת דשא טובה, בנבחרת מכסחות הדשא קיים מבחר של מכסחות, לדברי הצוות המקצועי של חברת ש.ונציה יבואן המותג STIHL בישראל חשוב להתאים נתונים כמו גודל המדשאה והעדפת המשתמש למכסחת ביתית או מקצועית, מכסחת נטענת או בנזין וסוג הנסיעה האם בעלת נסיעה נדחפת או עצמאית או להתקדם להתקנת מכסחת דשא רובוטית האידיאלית לשטח בינוני עד גדול, בעלת יתרון החיישנים ופועלת עצמאית בכל מזג אוויר.

יתרונות התקנת מכסחת דשא רובוטית לצרכן הישראלי
למכסחת דשא הרובוטית יתרונות רבים, המרכזי הוא פנוי זמן של הלקוח, אך לפני שנציין אותם נסביר על הבדלים בין סוגי מכסחות הדשא:
מכסחת דשא רגילה - מכשיר שמשמש לחיתוך הדשא בגינה הפרטית, יכולה להיות מופעלת ידנית, בחיבור לחשמל נטענת או מוטורית - בנזין.
מכסחת דשא רובוטית - מכשיר אוטומטי וחכם שמתנייד בעצמו בתוך טווח מוגדר, ומבצע את החיתוך באמצעות מנוע חשמלי ללא מגע יד אדם. במדריך מקצועי זה נערוך השוואה בין מגוון מכסחות הדשא הקיימות, תחילה נבין מהם השימושים הייעודיים במטרה להתאים מקצועית את מכסחת הדשא המיטבית לצרכי הגינה הביתית בישראל.
במכסחות דשא הנפוצות יש 3 שיטות כיסוח: הראשונה והמוכרת והנפוצה ביותר הינה כיסוח ואיסוף החומר המכוסח לסל איסוף.
בשיטה השנייה יש מכסחות שבהן יש פתח צידי והחומר "נזרק" הצידה , החומר המכוסח לא נאסף ונשאר על המדשאה. הסיבה לשימוש בשיטה זו היא בעיקר כאשר יש דשא מאוד גבוה ותהליך הכיסוח ממלא במהירות את סל האיסוף מה שמצריך עצירות מרובות לריקון, בדרך כלל לאחר סיום פעולת הכיסוח אוספים את הדשא המכוסח עם מגרפה או מפנים ע"י מפוח עלים. השיטה השלישית נקראת Mulching בשיטה זו אין איסוף כלל של החומר המכוסח , הכיסוח נעשה במרווחי זמן קצרים יחסית החומר המכוסח מקוצץ ומוחזר למדשאה . לשיטה זו יש יתרונות רבים, לחצו כאן לפרטים המלאים.
מכסחת דשא רובוטית עבודת בשיטת Mulching, המכסחת יכולה לצאת לכיסוח כל יום או במרווחים של יומיים ולקצץ ממש "רק" את החלק העליון של גבעולי הדשא. לכן הדשא נראה תמיד מכוסח. החומר המכוסח "נדחף" חזרה למדשאה ואינו נראה לעין, הרובוטית עובדת באלכסונים ועושה כיסוי שתי וערב של המדשאה על מנת לתת כיסוי מלא ומאוזן של כל חלקי המדשאה .

אילו מדשאות מתאימות למכסחת רובוטית?
גבולות הגזרה והתמצאות הרובוט במדשאה - גבולות המדשאה מסומנים ע"י כבל עקפי (כבל דק מאוד צמוד לקרקע והדשא גדל מעליו כך שלאחר תקופה מאוד קצרה אינו נראה כלל) במידה ויש עצמים קבועים בדשא כגון עמודים, עצים או כל דבר אחר גם אותם מקיפים בעזרת הכבל.
לאחר ההתקנה הראשונית של עמדת הטעינה והכבל העיקפי, רובוט הכיסוח נוסע לאורך הכבל וקובע את תוכנית הכיסוח השבועית באופן אוטומטי.
למי מומלץ להתחדש במכסחת דשא רובוטית בטכנולוגיה מתקדמת?
לצרכנים שרוצים "להתפנק" בכלי גינון נחשק, לבעלי גינה פרטית עם מדשאה גדולה המשקיעים זמן רב בפעולת הכיסוח.
בעלי גינות המעוניינים להשתדרג או לרכוש מכסחת דשא חדשה במידה ושטח הדשא אינו קטן והוא רוצה מכסחת איכותית ולצד זה לא להתעסק בעבודת הכיסוח לאורך כל עונות השנה.
למי מכסחת דשא הרובוטית "פחות" מתאימה?
כאשר יש מדשאה בעלת שיפוע הגדול יותר מ- 40 מעלות, כאשר המדשאה קטנה - פחות מ 100 מ"ר.
ישנם סוגי דשא שפחות מתאימים למכסחות בשיטת הכיסוח של הרובוט, דשא צפוף מאוד ורך מאוד, לעיתים המדשאה מסובכת אינה ישרה, הרבה פיתולים, הרבה עצמים קבועים בדשא, דשא עם מעברים צרים - פחות ממטר.
שימו לב, חשוב להתייעץ עם בעל מקצוע, איש המכירות בנקודת המכירה וגם ניתן לפנות ישירות ליבואן.
ההמלצה לרכוש מכסחת מיבואן מוכר שיש ברשותו אפשרות לתת מגוון פתרונות ולהתאים את המכסחת הנכונה למדשאה ולצרכי הלקוח.

מאמרים בנושא מכסחות דשא ותחזוקת מדשאה
מכסחת דשא ביתית - פרמטרים חשובים לבחירת מכסחת אידיאלית עבורך
לחצו כאן להדרכות ומאמרים מקצועיים בנושא מכסחות דשא נטענות, מכסחות דשא בנזין ומכסחת דשא רובוטית
מידע נוסף
לחצו כאן להדרכות ומאמרים על מסורים, חרמשים, מגזמות, מפוחים, מסור דיסק לבטון, מסור עץ ידני ומרסקות גזם סטיל